EnglishDeutschNederlands Selecteer taal  
 
Hout en vormgeving
Het origineel tot in detail behouden
Bij onze restauraties wordt voortdurend gestreefd naar behoud van de originaliteit. Dat geldt zeker voor het houtwerk aan vloeren, dorpels, deuren, dashboards, stuurwielen, spaakwielen, fineerwerk enz. Bijna vergeten meubelmakertechnieken en gereedschappen komen er aan te pas om het houtwerk weer in oude glorie te herstellen.
Archief
Historisch speurwerk
De restauratie van klassieke automobielen vraagt meer dan ambachtelijk vakmanschap en liefde voor het detail. Kennis van de technische theorie en de historische achtergrond is minstens zo belangrijk. Voor research en speurwerk hebben we in ons eigen archief duizenden naslagwerken tot onze beschikking: historische literatuur, originele werkplaatshandboeken, onderdelenboeken, werktekeningen, folders, tijdschriften en DVD's. Al deze documentatie vormt een geweldige inspiratiebron en waarborgt de originaliteit van ons restauratiewerk.
Chassis en techniek
Staaltjes van groot vernuft
Bij een kwaliteitsrestauratie komt heel wat ambachtelijke precisie kijken. Zo restaureren wij de oorspronkelijke techniek van wielophangingen, remmen, aandrijving, koelsysteem, carburateurs, stuurinrichting of de elektrische installatie. Als een onderdeel niet meer te krijgen is, is dat geen probleem. Met onze kennis en know-how zijn wij in staat via ambachtelijke fabricagetechnieken en met de originele materialen Uw automobiel weer 100% compleet te maken.
Carrosserie en chassisbouw
Schoonheid herstellen
Onze hang naar perfectie is de basis voor een vakkundige restauratie. Vanaf het opmeten tot het repareren of vernieuwen van koetswerk en chassis, is precisie vereist. Dat geldt ook voor het lakwerk, het vernieuwen of repareren van chroomwerk, of het opnieuw gieten van onderdelen. Zelfs de vervaardiging van rubbers of lampen is in ons bedrijf geen probleem.
Motoren
Nieuw leven schenken aan oorspronkelijke motortechniek
Automotoren van vroeger zijn echte kunstwerkjes van techniek. Die weer tot leven brengen vraagt om speciaal vakmanschap. Elk onderdeel wordt met zorg tot in detail bewerkt, waarna de motor weer als een horloge in elkaar wordt gezet. Bovendien zijn wij in staat ontbrekende onderdelen bij te maken. Ook beschikken wij over speciale gepatenteerde technieken bij het repareren van scheuren in motorblokken en cilinderkoppen.
Interieur
Warmte en sfeer van weleer
De vaak exclusieve materialen die vroeger werden gebruikt, geven het interieur van klassieke automobielen een bijzondere glans. De restauratie van interieurs is dan ook een vak apart waarbij wordt gewerkt met prachtig leer, fijne wollen stoffen en schitterend notenhout fineer. Deurgrepen en instaplijsten, net als bedieningsknoppen op het dashboard, moeten vaak worden bijgemaakt. Dat geldt ook voor de klokken en de meters. Want alleen een complete auto is in harmonie en schenkt U de sfeer van weleer.
Onderhoud en service
Kwaliteit behouden
Dankzij Uw vertrouwen in ons werk, bezit U uiteindelijk weer een schitterende automobiel. Om ervoor te zorgen dat dit ook in de toekomst zo blijft, bieden wij U vanzelfsprekend een goede nazorg en service aan. Deze zorg omvat inspectie, periodiek onderhoud, schaderegeling, waardevaststelling, concoursvoorbereiding en begeleiding bij races en rally's. Kortom: wij zijn er altijd als U een specialist nodig hebt voor Uw kostbare bezit.
Ons adres
Bart Holland B.V.
Plankier 22
2771 XL Boskoop

tel. +31 (0) 172 211 344
fax +31 (0) 172 218 321

 info@bartholland.com
Klant pagina's


  Wachtwoord vergeten?
In restauratie Step by Step Restauratie Bedrijf Contact
(c) 2007 Bart Holland - Trojan IT - Creative Monkeys